Социалната мрежа X, известна преди като Twitter, ще събира биометричните данни на

...
Социалната мрежа X, известна преди като Twitter, ще събира биометричните данни на
Коментари Харесай

Защо Илон Мъск се нуждае от личните ви данни и какви са рисковете за потребителите?

Социалната мрежа X, известна преди като Twitter, ще събира биометричните данни на своите консуматори. Те ще би трябвало да дават свое селфи и снимка на персоналната си карта, с които да удостоверят самоличността си. Компанията твърди, че ще съхранява и употребява биометрични данни  " за задачите на сигурността, сигурността и идентификацията ".

Според X, събирането на биометрични данни ще е само за потребителите на X Premium. " X ще даде опцията да предостави своя държавен документ за идентичност, комбиниран със селфи, с цел да добави пласт за инспекция. Това ще помогне на X да се пребори с опитите за показване под непозната идентичност и ще направи платформата по-сигурна ".

Това обаче няма да са единствените данни, които обществената мрежа на Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, ще изисква. Променените условия гласят, че X може да събира трудова и просветителна история на своите консуматори. Данните биха се употребявали " за рекомендация на евентуални работни места и улеснение при кандидатствате за работа, както и в услуга на работодателите при търсенето на фрагменти ".

" Можем да събираме и използваме вашата персонална информация (като вашата трудова история, просветителна история, желания за работа, умения и качества, интензивност и ангажираност при търсене на работа и т.н.), с цел да ви препоръчаме евентуални работни места, които да споделяме с евентуални работодатели ", допълват от обществената мрежа.

Новата политика за дискретност ще влезе в действие на 29 септември, написа dir.bg.

Защо Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, има потребност персонални данни?

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, има упоритостта да трансформира X в " приложение за всичко ". През май X Corp закупи софтуерна услуга за набиране на личен състав, наречена Laskie. Именно тя ще еволюира в обвързвана със обществената мрежа платформа за търсене на работа.

Преди това X подписа договорка с израелското приложение за търговия с акции eToro. Това разреши на потребителите да търгуват с акции, криптовалута. Според Мъск договорката ще форсира навлизането на финансовите услуги в Х. Мъск не крие, че желае да трансформира X в " универсално гише за разнообразни онлайн услуги ". " X на процедура към този момент е световен справочник ", добавя предприемачът. Милиардерът желае да види варианти за парични транзакции и извършване на покупки, интегрирани в Х. Той планува обществената мрежа да стане " приложение за всичко " и даже споделя, че желае да я направи западния еквивалент на китайската WeChat.

Д-р Стефани Хеър, откривател по техническа нравственос, споделя, че събирането на данни е " солидно, само че към момента незадължително ". Тя не има вяра, че този ход е разстройващ от позиция на гражданските свободи, написа Би Би Си.

Рискове за потребителите

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, постоянно се афишира за бранител на свободата на словото и съперник на цензурата. Въпреки това концентрирането на толкоз доста услуги в Х би довело до дигитална концентрация.

На първо място, обвързването на профилите с персоналните карти на притежателите им може да се приема и като край на анонимността онлайн. От една страна това може да докара до по-малък брой кибер измами, само че от различен - до цензура и риск за сигурността.

Бихте се замислили доста повече какво публикувате, пишете и четете, в случай че знаете че профилът ви е привързан с персоналната ви карта. Ако живеете в по-малко свободна страна, съществува риск да си създадете съществени главоболия, в случай че сте по-критични към държавното управление си. " На процедура живеете в WeChat в Китай. Приложението е толкоз потребно в всекидневието, и мисля, че в случай че успеем да реализираме това в Twitter, то бихме постигнали голям триумф ", споделя Мъск.

" Такова приложение липсва на запад. Представете си, че сте употребявали OpenTable, Uber и Deliveroo напълно във Х. И най-после сте платили не с банкова карта, а с цифровия си портфейл в Х ", допълват разработчиците.

Примерът, който Мъск дава с WeChat, е обаче е стряскащ. Потребителската интензивност в китайската версия на WeChat, се проучва, наблюдава и споделя с управляващите в Пекин. На процедура приложението е станало неразделна част от мрежата за всеобщо наблюдение в Китай. WeChat има достъп до текстовите известия, указателите с контакти и хронологията на местоположенията на своите консуматори. Освен това приложението има цялата финансова история на консуматори си и техните биометрични данни.

Китайското правителство знае и за търсеното и обсъжданото от потребителите съдържание в платформата. Ако обществената мрежа на Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, успее да централизира тази информация в себе си, то рисковете за потребителите ще набъбнат доста. Х също ще би трябвало да дава отговор пред законите на Съединени американски щати, както WeChat дава отговор пред законите на Китай. Възможно е в бъдеще голямото количество събрани данни да се употребяват в ущърб на потребителите.

Посещаването на дадени профили и търсенето на избрана информация може да избутват акаунта ви на по-ниски позиции, в случай че желаете да ползвате платформата за търсене на работа. Ако разчитате на Х за финансите си, то налагането на бан ще е подобно на запор. Естествено, възможно е нито един от тези страхове да не се осъществя. Те обаче не би трябвало да се отхвърлят с лека ръка. Особено когато Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, публично афишира, че желае обществената му мрежа да наподобява на WeChat.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР